miercuri, 16 septembrie 2015

Incredible Morocco


Hello everyone,

Am ajuns si in Maroc! Cand? In Februarie 2014. A fost minunat si foarte accesibil ca pret pentru ca am calatorit cu 2 avioane low cost. Am pornit din Cluj cu un niste prieteni spre Bergamo, unde am si innoptat, urmand ca dimineata urmatoare sa ne intalnim  in aeroport cu grupul care venea din Bucuresti.
Am aterizat pe aeroportul din Fes. Am fost asteptati de 2 microbuze care ne-au dus la hotel.Am petrecut dupa amiaza prin Medina.



Ziua urmatoare ne-am intalnit cu un ghid din partea locului pentru a vizita orasul Fes, Ploua torential.






 Am vizitat un atelier unde se prelucra portelanul si ceramica.



Apoi am trecut si pe la un magazin de pielarie, unde ni s-au explicat etapele prin care trece pielea pana la a deveni produs finit destinat vanzarii. Era un aer foarte urat mirositor. Poza de mai jos ilustreaza modul in care se spala si se vopseste pielea. Este o munca foarte anevoioasa si grea.
Seara am luat cina in oras si am vizitat imprejurimile.
Ziua urmatoare cu microbuzele am pornit in excursia de doua zile in desertul Sahara. A fost foarte interesant, am strabatut muntii Atlas unde ninsese si era foarte frig, iar dupa numai cateva ore de mers erau 17 grade.


Pe inserate am ajuns in locul unde ne asteptau camilele care ne-au "transportat" cam 2 ore pana in desert. Era intuneric abia ne mai vedeam.
Am ajuns in inima desertului Sahara. A fost o seara pe cinste cu cina special pregatita pentru noi din carne de camila, ceai de menta, cu program artistic, sezatoare si la final foc de tabara. A fost o seara de neuitat.



In aceeasi seara ne-am adunat un grup si am urcat pe dunele de nisip.


A fost o experienta unica. Am dormit in corturi, a fost cam rece, afara fiind doar 5 grade.
Dimineata am calatorit pe camila cam 2 ore spre locul unde ne asteptau microbuzele. A fost mult mai bine decat in seara precedenta, deja ma obisnuisem cu mersul pe camila.



Dupa ce am servit micul dejun ne-am indreptat spre o localitate unde s-au realizat mai multe filme.




In drum spre Marrakesh am facut cunostinta si cu principala indeletnicire a maraocanilor - tesutul de covoare.


Spre seara am ajuns.


Ziua urmatoare am facut o excursie in Esauira. Ne-am oprit din drum la un magazin de cosmetice care aveau uleiul de argan ca principal ingredient. Aici am deprins cate ceva din tehnica obtinerii acestuia.


Urmatoarea priveliste m-a lasat cu gura cascata: capre in copac!!
Mi-a placut in Esauira, un orasel pescaresc la oceanul Atlantic unde principarea indeletniciure, ca peste tot de altfel in Maroc, este comertul si targuiala.









Ultima zi in Marrakesh a fost cam asa: printr altele am vizitat si un fost palat







Asa s-a incheiat... o excursie de neuiat.
Si acum la final, un filmulet realizat de colegul nostru Mihai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu