miercuri, 6 ianuarie 2016

2015 in cateva cuvinte

La multi ani tuturor!!

Desi nu demult am trecut in noul an, azi eram cu un ochi in 2015. Ma gandeam ce-am facut, cu ce mi-am ocupat timpul.
Anul 2015 a fost pt mine unul foarte plin in evenimente si excursii majoritatea in tara. Pe scurt a fost cam asa..
In Martie am participat la Crosul divelor, organizat cu scop caritabil. Mi-a placut foarte mult. Un mare obiectiv al meu e sa ma antrenez sa particip la semimaratoane.
Am participat la concursul organizat de Iulius Mall Cluj, My style, pe care l-am castigat.
In mai am vizitat comuna Rimetea, unde am urcat pe Piatra Secuiului. Un traseu mediu il numesc eu, solicitant in functie de conditia fizica a fiecaruia.
Tot in mai am pornit intr-un tur al pesterilor din Apuseni: pestera Vadul Crisului, pestera Vantului, foarte interesanta si impresionanta, pestera Ungurul Mare si pestera Ungurul Mic.
Cat m-am plimbat in mai... la sfarsitul lunii am vizitat cetatea medievala Sighisoara. Doream demult acest lucru. Un alt obiectiv e sa ajung in Sighisoara in perioada festivalului medieval.
In iunie am cutreierat drumuri bucovinene. Prima calatorie pe Transrarau, trasee cu privelisti incantatoare, toate acestea completate cu o mancare extraordinara, specifica locului. Ce buna a fost urda de la micul dejun.... yammi. Am ajuns cu telescaunul la o stana, unde ne-am infruptat cu un balmos foarte gustos, dar un pic cam gras pentru gustul meu.
Nu m-am intors bine, ca am plecat intr-o excursie de week-end in Maramures. Prima calatorie cu mocanita pe Valea Vaserului, viziarea diferitelor obiective, program artistic traditional la cina, cam asa am petrecut sfarsitul de saptamana.
Inceputul lui iulie.... am petrecut 5 zile in Retezat. A fost minunat, peisaje desprinse din poveste cu multe lacuri si stanci, departe de lumea cotidiana, fara semnal la telefon, doar noi si natura. Am urcat pe varful Retezat, eram deasupra lumii.
Ultimul week-end al lunii l-am petrecut in Tara Lapusului, Maramures. Obiectivul principal a fost vizitarea manastirilor Rohia si Rohita si vizitarea chiliei parintelui Nicolae Steinhardt.
La inceputul lui august am fost intr-o excursie de o zi pe Cheile Rametului, iar la intoarcere am vizitat Cetatea din Coltesi, aproape de comuna Rimetea.
M-am intors in Bucovina dar de data aceasta intr-un pelerinaj. Am parcurs vreo 20 km pe jos, a fost frumos, inaltator.
In septembrie am raspuns invitatiei unei prietene de a merge la festivalul castanelor din Baia Mare. A fost interesant. Fiecare seara mi-a amintit de muzica anilor '90.
Luna noiembrie a fost plina. Am fost intr-un city break in Milano. Am fost binecuvantate de o vreme superba cu soare in fiecare zi. Am fost la Bucuresti la marele eveniment al anului, Glamour Street Fashion Show, sfarsitul lunii m-a gasit in Herculane. Am vizitat Orsova, am fost cu barca pe canalele Dunarii, bineinteles ca n-au lipsit nici drumetiile montane.
Chiar inaine de Craciun am participat la pelerinajul "Cu colinda la manastiri" in tinutul Dobrogei. Am imbracat costumul popular romanesc, minunat, fara cuvinte.
Sfarsitul de an l-am petrecut in Jina, la manastirea Magura impreuna cu un grup de tineri minunati. Am urcat pe dealurile din imprejurimi, ne-am bucurat de zapada si nu in ultimul rand ne-am rugat. A fost un sfarsit de an putin atipic, dar mai multe va voi povesti in urmatoarea postare.
Am avut un an plin de experiente minunate, am cunoscut persoane noi, am legat noi prietenii. Multumesc lui D-zeu pentru toate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu