luni, 22 august 2016

Destinatia perfecta de vacanta- Romania

Salut,

Iubesc Maramuresul, este o zona incarcata de traditie si frumusete, este locul unde m-as intoarce oricand. Am vizitat aceasta zona cu diferite ocazii atat ca turist cat si ca pelerin. Ca turist a fost o escapada de week-end. Am pornit sambata dimineata, avand urmatoarele obiective:
plimbarea cu mocanita pe Valea Vaserului, cimitirul vesel de la Sapanta si manastirea Barsana. Macar o data in viata iti recomand plimbarea cu mocanita, de aproximativ 2 ore, prilej cu care poti admira imprejurimile desprinse parca din poveste.

 Cand am ajuns la locul de cazare am fost intampinati traditional cu paine si palinca, apoi a urmat o repriza de joc si voie buna. Cina traditionala a fost delicioasa, acompaniata de muzica traditionala.
O destinatie de neratat este cimitirul vesel de la Sapanta, care a devenit o importanta atractie turistica. Legenda spune ca atitudinea vesela in fata mortii este un obicei al Dacilor care credeau in viata vesnica, iar moartea pentru ei era doar trecerea spre o alta lume. Ei nu vedeau moartea ca pe un sfarsit tragic ci ca pe o sansa de a intalni zeul suprem Zamolxe. Cimitirul dateaza de la mijlocul anilor 1930 si este creatia artistului popular Stan Ion Pătraş, sculptor, pictor si poet in acelasi timp.

Am vizitat zona Maramuresului si ca pelerin. Peste tot intalnesti biserici si manastiri din lemn, printre cele mai cunoscute fiind: manastirea Barsana, manastirea Rohia, manastirea Rohita, si multe altele care deja sunt monumente istorice.





Daca te-am convins sa-ti petreci cateva zile in Maramures, ti-as sugera cateva alternative de cazare. Pe Holidaynet gasesti oferte avantajoase:
http://www.holidaynet.ro/cazare/romania/judetul-maramures. Arunca o privire si te vei convinge!

Daca vrei sa te racoresti in bazine cu apa sarata, destinatia e Ogna Sugatag. Gratie pozitiei sale geografice in cadrul depresiunii Maramuresului si a dezvoltarii sale economice, localitatea detine o puternica retea de sosele asfaltate realizand legaturi cu celelalte localitati de pe Valea Izei si Viseului. Tinut de istorie si legenda, amplasat intr-un decor natural minunat, la poalele muntilor Gutai, cu o panorama vasta de unde pot fi admirati muntii Maramuresului, Ocna Sugatag se afla la intretaierea unor drumuri datate din timpuri istorice, astazi localitatea reprezentand o vestita zona turistica.

Alternative de cazare: 

O alta destinatie draga mie, care imi aminteste de copilarie, de vacanta petrecuta cu parintii, este Sovata. Daca optezi sa te relaxezi cateva zile aici si cauti cazare: 

Romania este un loc minunat unde sa-ti petreci vacanta sau chiar sfarsitul de saptamana!

O zi minunata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu