miercuri, 12 octombrie 2016

5 zile in Barcelona & Costa Brava II

Salut,
Urmatoarele 2 zile am vizitat Barcelona. Prima oprire a fost la Montjuic- Fantinile magige din Barcelona. Noi ajunseseram in aceasta locatie si seara precedenta si am asistat putin la spectacol.
Cand pui la un loc culori, miscare, lumina, muzica si apa totul devine un spectacol de magie. Fantana magica din Montjuic este un obiectiv turistic ce nu poate fi ratat in cadrul oricarei vacante in Barcelona. Montjuic este un deal din Barcelona ce trebuie neaparat vizitat daca va aflati aici in vacanta. Tot pe Montjuic se afla si Palau Nacional, o cladire cu aer istoric care totusi nu este atat de veche, fiind construita in 1929. Palatul a fost transformat in Muzeul National de Arta Catalana.
In fata Palatului National se afla Fantana Magica din Montjuic. Acest spectacol minunat de apa, muzica si lumini a avut loc prima data in 1929 cu ocazia Marii Expozitii Universale. Cand cel care a conceput intregul ansamblu a inaintat proiectul sau, cu un an inainte de expozitie, toata lumea a crezut ca este un plan mult prea ambitios pentru a putea fi realizat si terminat la timp. Peste 3000 de muncitori au fost mobilizati pentru a realiza proiectul in mai putin de un an.

Arenas de Barcelona este o fosta arena unde se organizau coride, transformata intr-un complex comercial ce se gaseste chiar in apropiere de Placa d'Espanya
Urmatorul obiectiv a fost Casa Bartlo. Casa Batllo este o cladire restaurata de Antoni Gaudi ce a fost contruita in 1877 si remodelata intre anii 1905 si 1907. Este situata pe Passeig de Gracia in cartierul Eixample in Barcelona. Cladirea este cunoscuta sub numele de 'Casa dels ossos' ('Casa Oaselor') si are intr-adevar un aer visceral si organic. Initial a fost construita pentru o familie cunoscuta de clasa medie dintr-un cariter prosper al Barcelonei. Casa Batllo arata de-a dreptul remarcabil ca orice alta cladire proiectata de Gaudi si se incadreaza perfect stilului Modernist.

Inspirand aerul Barcelonei si bucurandu-ne de vremea foarte placuta am ajuns la Sagrada Familia. Sagrada Familia, capodopera neterminata a lui Antoni Gaudi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice in Barcelona. Constructia cladirii este preconizata sa dureze cel putin pana in 2041, dar deja a devenit poate cel mai reprezentativ obiectiv turistic al orasului. Ideea de a construi catedrala a fost lansata de o organizatie religioasa care avea ca scop oprirea decristianizarii locuitorilor Barcelonei, ce incepuse sa se manifeste odata cu industrializarea si inavutirea orasului.


Ultimul obiectiv al zilei a fost cladirea Torre Agbar. Finalizata in iulie 2005, este una dintre cele mai noi senzatii ce poate fi vazuta in orizontul Barcelonei. Forma sa deosebit de interesanta si design-ul original au generat initial o multime de discutii si disensiuni.
Noul sediu pentru Aguas de Barcelona (Agbar), compania municipala de apa, Torre Agbar se ridica spre cer, cu cele 34 de etaje ale sale si o inaltime de 142 de metri. Torre Agbar a fost proiectat de francezul Jean Nouvel, iar arhitectul a declarat despre creatia sa ca turnul este "un ecou indepartat al vechilor obsesii catalane, purtate de vanturile care sufla de pe Montserrat".


Pentru aceasta zi am ales o tinuta simpla si foarte lejera: salopeta, top si sandale.
Despre urmatoarea zi in Barcelona....in urmatoarea postare.

Hugs,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu