duminică, 16 octombrie 2016

5 zile in Barcelona & Costa Brava III

Hello,

A treia zi in Spania a inceput cu un minunat rasarit in Santa Susanna. A fost extraordinar, se auzeau doar valurile Mediteranei.
Cred ca e o senzatie super un jogging pe nisip in asteptarea soarelui. Dar asta, data viitoare.

  
Dupa micul dejun copios am pornit spre Barcelona. Ne propusesem sa incepem cu Parcul Guell. Dar vremea era foarte innorata si am inceput cu obiectivele din sud.
Deosebitul Arc de Triumf din Barcelona a fost construit pentru Expozitia Universala din anul 1888, care a avut loc in Parc de la Ciutadella. Arcul de Triumf, situat la capatul unei promenade extinse, a servit drept intrarea principala la expozitie.

Barri Gothic din Barcelona este cartierul gotic al orasului, o zona caracterizata prin cladiri vechi si inalte, strabatuta de stradute inguste si pline de istorie. Barri Gothic este situat in partea dreapta a celebrei La Rambla cum privesti spre Placa de Catalunya. Este considerat centrul partii vechi a orasului Barcelona si cu exceptia unor modificari aduse in secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, majoritatea cladirilor dateaza din timpuri medievale.






In centrul Barri Gothic, in inima orasului Barcelona se gaseste catedrala gotica numita La Seu. Piatra de temelie a bisericii actuale a fost pusa inca din secolul al 13-lea dar catedrala a fost finalizata abia la inceputul secolului 20.
Biserica a fost numita dupa sfanta ce patroneaza orasul Barcelona - Sfanta Eulalia. Numele oficial al acestei catedrale din Barcelona este Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia, care inseamna Catedrala Sfintei Cruci si a Sfintei Eulalia. Numele cel mai des folosit cand se face referire la aceasta catedrala este insa "La Seu" si se datoreaza statutului bisericii de scaun al diocezei.

 In imediata apropiere a catedralei se gaseste si o manastire din secolul al 14-lea.
Ajuns un port invechit, Port Vell a fost transformat intr-un port modern pentru yacht-uri si intr-un centru comercial si de distractie.
Inaintea Jocurilor Olimpice din 1992 de la Barcelona, Port Vell, un port ce fusese scos din uz, era doar o zona aflata in paragina cu depozite goale, cladiri industriale, gropi de deseuri si linii de cale ferata abandonate. In cadrul unuia dintre cele mai drastice programe de reamenajare urbana, zona a fost transformata intr-un port pentru yachturi si zona de recreere, oferind orasului iesire la mare.


Nu ne-am putut abtine si am dat o tura cu roata. Privelistea de sus e superba.



Am traversat fugitiv La Rambla, ultimul obiectiv al zilei fiind Parcul Guell.

Parc Guell este opera lui Antoni Gaudi, cel ce si-a lasat amprenta intr-un mod remarcabil asupra orasului Barcelona. Parcul Guell este la fel de deosebit si special ca si celelalte opere ale lui Gaudi. Amenajarea parcului a fost incredintata lui Gaudi de catre Eusebi Guell care a dorit crearea unui parc plin de stil pentru aristocratia Barcelonei.










In Parc Guell se gaseste si o casa in care Gaudi a trait la un moment dat pentru o perioada. Casa acum a fost transformata in muzeu si contine piese de mobilier extrem de interesante proiectate de acelasi Gaudi.

Cam asa s-a terminat a doua zi in Barcelona. Urmatoarea postare si ultima din aceasta excursie este cireasa de pe tort. Stay close!
Outfit: top, tunica, short H&M, pantofi sport Bershka

Hugs,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu