joi, 19 octombrie 2017

Malta- part III

Hello,

Urmatoarele obiective de interes au fost Orasul vechi Mdina si Catacombele Sf Pavel.
Mdina este un oras citadela locuit si care a fost fortificat prima data de catre fenicieni in jurul anului 700 i.c. Fortificatii si intariri au mai fost ulterior adaugate de catre conducatorii Arabi si Normanzi.
Dupa sosirea Cavalerilor Ordinului St John, la mijlocul secolului 15, importanta Mdinei a scazut simtitor. Ceea ce odata a fost vechea capitala a Maltei a devenit un oras tacut, aproape fantomatic. Astazi, majoritatea palatelor ce au apartinut vechii aristocratii au fost restaurate si turistii au contribuit din plin la a readuce la viata acest loc superb. In prezent orasul are in jur de 350 de locuitori permanenti.

Mdina este bijuteria medievala a Maltei. Stradutele sale inguste si serpuite, langa care isi fac loc zidurile impunatoare ale caselor, te imbie parca la plimbare. Semnele dezvoltarii moderne sunt putin vizibile, iar serile aici sunt ireale. In Mdina exista numeroase locatii incarcate de istorie si tot de aici poti admira cele mai frumoase privelisti din Malta.







Catacombele Sfântului Pavel se prezintă ca un labirint de galerii înguste, dispuse pe mai multe etaje. In anul 58, Sfântul Apostol Pavel este prins de iudei în Templul din Ierusalim şi este închis în Cezareea timp de doi ani. În anul 60 este trimis la Roma ca să fie judecat de Cezarul, dar corabia în care se aflau 276 de oameni a naufragiat pe insula Malta, unde au fost nevoiţi să rămână timp de trei luni, pentru că era iarnă (insula Malta este situată în Marea Mediterană, în sudul insulei Sicilia).

Aceste evenimente ne sunt povestite în Faptele Apostolilor, în capitolul 28 (Sfântul Pavel era însoţit de Sfântul Apostol Luca, cel care povesteşte toate aceste întâmplări). Aflăm că Pavel a săvârşit mai multe minuni înaintea locuitorilor de pe insulă (fiind muşcat de o viperă, el a aruncat-o în foc şi nu a păţit nimic), drept pentru care aceştia îl considerau un zeu. Tot din cartea Faptelor aflăm că Pavel l-a vindecat de friguri şi dizenterie pe tatăl lui Publius, căpetenia insulei.







Asa pentru amuzament, uite ce am gasit afisat la toaleta


Pana data viitoare va imbatise cu drag. Orice comment e binevenit si chiar m-ar bucura.

Hugs,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu