miercuri, 25 octombrie 2017

Malta- part IV

Hello,

Daca ajungi in Malta, recomand sa-ti rezervi o zi pentru vizitarea insulei Gozo. Gozo are o suprafață 67 km², aproximativ la fel ca insula Hong Kong. Pe insulă locuiesc 30.000 de oameni, din care în jur de 6.000 în capitala sa Victoria (până în anul 1887 a purtat numele arab Rabat).

O insula atat de mica, asa cum este Gozo, te gandesti ca o vei explora indata. Odata ajuns pe ea, ai sa descoperi ca timpul iti va parea prea scurt pentru a-i cunoaste istoria, locurile si oamenii.

Citadella este principala atractie din orasul Victoria, capitala insulei Gozo. Fortareata este construita pe deal muntos si ofera privelisti minunate asupra insulei. In interior se afla cateva atractii turistice foarte interesante: Catedrala Gozo, Muzeul Catedralei, Armura Citadelei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor, Muzeul de Stiinte Naturale, Vechea Inchisoare si Capela St. Joseph.










Dwejra este un loc de o frumusete deosebita, unde din pacate nu vom mai putea admira celebra Fereastra Albastra, o stanca erodata de apele marii. Dar cu toate acestea, mi-a placut foarte mult, e o zona de o frumusete salbatica deosebita.






In Xaghra, vei fi impresionat de templele megalitice Ggantija (incluse pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO). Fiind cele mai vechi structuri din lume facute de om, acestea au rezistat timpului peste 5500 ani. Aceste constructii lasate de o civilizatie necunoscuta erau deja milenare cand s-au construit celelalte minuni ale lumii antice - au fost ridicate cu 1600 de ani inaintea ansamblului megalitic de la Stonehenge si cu 1000 de ani înaintea piramidelor din Egipt! Vei fi cu adevarat impresionat de marimea blocurilor de piatra folosite, unele ajungand la cateva tone. Ele au fost plasate aproape perfect unul peste celalalt, fapt cu adevarat uimitor, mai ales pentru faptul ca oamenii care au lucrat la ele aveau unelte extrem de primitive si nici nu erau o populatie foarte numeroasa.







Am petrecut o zi minunata pe insula Gozo, cred ca si pozele vorbesc de la sine. 

Pana la urmatoarea intalnire, va las cu imaginile si cu acesta povestire minunata despre insula Gozo.

Hugs,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu