marți, 26 martie 2019

10 days in Thailand- part III

Hello,

Dupa doua excursii pe insule am simtit nevoia unei excursii mai dinamice. So, asa am procedat. Am optat pentru o excursie cu urmatoarele activitati: tiroliana, elephant trekking, atv si rafting.
Stiu ca sunt tot felul de discutii despre mersul pe elefant si anume ca nu e ok, ca elefantul e exploatat, ca elefantii nu sunt ingrijiti corespunzator. Daca este asa, consider ca problema ar trebui rezolvata pornind de la verificarea rezervatiilor unde sunt crescuti (unii elefanti s-au nascut in captivitate) si intretinuti elefantii si continuand cu agentiile care promoveaza aceste excursii. Oricum, daca mi s-ar mai oferi ocazia unei activitati similare intr-o alta locatie, nu as mai alege-o.
Sa revenim. Am mers pe elefant apoximativ 30 minute, peisajele au fost superbe.


In aceasta excursie am experimentat pentru prima data rafting-ul si troliana. Mi-au placut foarte mult. Au fost pline de adrenalina.


Cu atv-ul.

Ultima excursie din Thailanda a fost in Bangkok. Bangkok-ul este tot ce vă așteptați de la capitala Thailandei: este zgomotos, aglomerat, plin de culoare si captivant,.Poate fi copleșitor, dat fiind faptul că forța lui de viață vă va lovi în față, dar este un oraș fascinant reprezentand tensiunea din Asia de Sud-Est între lumile dezvoltate și cele în curs de dezvoltare. Ce se poate vizita: temple budiste, piata plutitoare, diferite cartiere reprezentative.

1. Marele Palat (Grand Palace)

Dacă vizitați doar o atracție turistică istorică majoră în Bangkok, aceasta ar trebui să fie una. Construită în 1782, marele palat a fost reședință regală de generații și este încă folosit pentru ceremonii importante și pentru șederea șefilor de stat. Vestimentatia este foarte importanta, au fost doua puncte de verificare. Eu am fost imbracata intr-o rochie lunga de vara cu o esarfa si nu m-au lasat sa intru, mi-au impus sa-mi cumpar un tricou.












2. Plimbatul cu barca.

Bangkok-ul se afla, de fapt, intr-un soi de delta a raului Chao Praya, asa ca este plin de mici canale (alaturi de marele fluviu). Pe aceste canale, sunt numeroase barci folosite ca transport in comun care trec prin niste cartiere cu adevarat autentice ale Bangkokului, este un adevarat spectacol sa-i vezi pe baieti sau chiar si pe fete care strang banii de bilet, leaga barca, o trag la mal… un job pentru adevarati atleti.









3. Temple of Dawn (Wat Arun)

Templul Wat Arun se mai numeste si Templul Rasaritului dar, ca o ironie a sortii, turistii merg sa il vada mai ales la apus cand peisajul devine spectaculos. Totusi, de ce se numeste Templul Rasaritului? Povestea spune ca in 1978 un om, care mai tarziu avea sa devina regele Taksin, a calatorit de la Ayutthaya (vechea capitala)pe rau pana la Wat Arun si a ajuns la destinatie odata cu rasaritul soarelui. El venea pentru a stabili noua capitala la Bangkok si pentru o vreme templul i-a servit drept palat. In acea perioada acest templu a gazduit si statuia lui Buddha de smarald ( care in prezent se afla dincolo de rau la Grand Palace, mai exact la templul adiacent palatului, Wat Phra Kaew).











4. China Towm








6. Amphawa. Piata plutitoare

Considerată ca o piață plutitoare de week-end, Amphawa, situată la 90 km sud-vest de Bangkok este a doua cea mai populară piață din Thailanda. Este încă autentică, cu multe case de lemn de teck frumos aliniate de-a lungul khlong-urilor (canalelor), cu magazine de suveniruri, restaurante și vânzătorii care-și vând produsele direct de pe bărcile lor.













6. Piata Mae Khlong. Piata ferata

Creativitatea negustorilor asiatici este infinită, iar Mae Khlong e o dovadă cât se poate de nostimă a acestei ingeniozități. Ca să nu mai plătească taxa de piață, micii comercianți din zona Mae Khlong și-au așternut tarabele fix pe calea ferată care vine de la Mahachai. Să fie clar: nu lângă, ci pe calea ferată.
Legumele, fructele, peștele proaspăt sau fructele de mare sunt întinse pe tot terasamentul, inclusiv între șine, cu maximă precizie. Când se-aude goarna locomotivei, negustorii strâng sincron prelatele tarabelor, lasă trenul să treacă și, în secunda imediat următoare, le întind la loc și își continuă activitatea.



7. Un obiecti de neratat este sa vezi panorama Bangkok-ului dintr-un zgarie nori, noi am optat pentru etajul 84. Este superb.



Cam asa am petrecut 2 zile in Bangkok. A fost obositor, dar a meritat. Dupa aceasta excursie mai aveam doar 2 zile de stat in Thailanda si am ales sa ma odihnesc pe plaja si sa ma bucur de apa perfecta. Nu puteam sa ratez un apus de soare.


Mi-a placut foarte mult in Thailanda, este o destinatie pe care o recomand cu drag, dar asa cum a specificat in prima postare, mare atentie la perioada pe care o alegi.
In speranta ca ti-am trezit putin intersenul de a vizita aceasta tara, m-ar bucura sa stiu ca informatiile impartasite in aceste 3 postari te vor ajuta.

Hugs,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu