vineri, 18 septembrie 2015

Apa alcalina



Hello,


     Sunt adepta unui stil de viata sanatos, deci sunt receptiva la orice informatie legata de acest subiect. Urmaresc cu interes  Obesvatorul special de pe Antena 1, de la ora 20. Saptamana aceasta mi-a captat atentia apa alcalina. Am cules informatii si am aflat ca are numeroase beneficii pentru sanatate si se prepara foarte simplu.


     Dar mai intai de toate, ce este apa alcalina? Este apa cu un ph ridicat de 8.5-9. Unele din cele mai mari beneficii pe care le are apa alcalina sunt proprietatile sale antioxidante, care ajuta la eliminarea radicalilor liberi. Radicalii liberi duc la imbatranirea prematura si la alte boli necrutatoare. Apa alcalina pune la dispozita organismului antioxidanti care se absorb mai rapid in sistem, astfel incat beneficiile se vad mai rapid.Apa alcalina este benefica pentru fiecare celula din organism. Iata cele mai importante beneficii ale consumului de apa alcalina, beneficii care se pot observa usor in organismul nostru dupa numai o luna de zile in care consumam aceasta apa:
  • §    Intareste sistemul imunitar;
  • §    Previne aparitia cancerului de orice tip;
  • §    Intinereste pielea;
  • §    Imbunatateste digestia si previne aparitia gastritei si a ulcerului;
  • §    Hidrateaza intens – organismul nostru absoarbe mult mai repede apa alcalina decat apa obisnuita;
  • §    Imbunatateste odihna;
  • §    Stimuleaza memoria etc
Mai mult decat atat, cercetatorii spun ca apa alcalina ajuta si la slabit.I     Apa alcalina este indicata oricui, cu precadere persoanelor care traiesc in mediul urban. Dar cum se prepara?

Inainte de toate, avem nevoie de o banda pentru masurarea pH-ului apei, banda care se gaseste la farmacie sau in magazinele unde sunt comercializate filtre de apa.
De ce e nevoie de aceasta banda? Pentru ca fiecare sursa de apa pe care o folosim este diferita, are un pH diferit, de aceea intai trebuie stabilit clar cantitatea de ingrediente in functie de apa pe care o folosimI     Iata de ce avem nevoie:

  • §     Banda pentru masurarea pH-ului;
  • §    2 L de apa;
  • §    O jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • §    O jumatate de lingurita sare de mare neiodata sau sare de Himalaya;
  • §    O jumatate de lingurita zeama de lamaie.
Se amesteca ingredientele si se testeaza pH-ul. Daca este necesar, se mai poate adauga treptat bicarbonat de sodiu pana se obtine pH-ul de 8,5-9.     

Se poater folosi apa de la robinet fiarta sau orice alt tip de apa doreste fiecare.
      
Apa se lasa sa se “linisteasca” peste noapte la frigider sau la temperatura camerei, iar a doua zi este numai buna de baut. Este indicat sa o depozitam in sticle si nu in pet-uri.     

Eu voi incepe de saptamana viitoare sa consum apa alcalina.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu