miercuri, 16 septembrie 2015

Muntii Retezat


Hello readers,

Azi va voi povesti despre experienta minunata numita Retezat. In perioada 8-12 Iulie anul acesta am petrecut cateva zile de poveste.
Dimineata am pornit cu microbuzul spre Sebes Alba, unde urma sa ma intalnesc cu grupul care venea din Bucuresti, niste oameni minunati. In drum spre destinatia noastra ne-am oprit la Rezervatia de Zimbrii din Hateg.


Prima noapte ne-am cazat la pensiunea Casa Canda, o locatie foarte frumoasa cu gazde pe masura.



Dimineata ne-am continuat drumul spre destinatia noastra: cabana Pietrele, cota 1480m in mijlocul naturii.
A fost putin mai greu sa urcam pana aici cu bagajele in spate, in special ultimul km care a fost in panta si acoperit cu pietroaie. Cand am ajuns pe la 2pm era o ceata foarte densa, ca nu vedeai la 5 m. Dar spre seara totul a devenit mult mai clear ca prin minune.

Vreau sa spun ca nu era curent numai de la 8pm-10.30pm, si fara semnal la telefon, deci locul ideal sa uiti de civilizatie.
Urmatoarea zi de dimineata am pornit sa exploram o parte din Retezat, obiectivul nostru fiind Varful Retezat. Peisajele au fost incantatoare.




Pe mansura ce inaintam pe traseul nostru era tot mai frumos, peisaje desprinse din basm.








Si am ajuns la Saua Retezat
Pana in varf mai aveam putin, dar mai dificil, parca nu mai ajungeam, pana intr-un final...


E o senzatie minunata acolo sus, parca eram deasupra pamantului. Ne-am odihnit putin, apoi ne-am continuat drumul spre lacul Bucura.

Dupa ce ne-am atins obiectivul zilei, am pornit pe drumul spre cabana.


A fost un traseu de 10 ore, dar unul deosebit si provocator.
Urmatoarea zi, cu toate ca obiectivul era Varful Peleaga si Papusa, doar 3 persoane din 19 am dorit asta din cauza oboselii din prima zi. Ca urmare s-a optat pentru un traseu mai usor dar la fel de frumos. Mai jos e taul(lacul) dintre brazi.



Daca ziua precedenta am avut peisaje stancoase, urmatoarea zi ne-am bucurat de o natura plina de vegetatie si lacuri, lacul Galesu fiind unul dintre ele. Tot timpul Csaba a fost ghidul si indrumatorul nostru.


Dupa ce ne-am odihnit putin ne-am continuat drumul. Ne-am intalnit si cu o marmota.

Pe masura ce ne indepartam, lacul se vedea tot mai frumos


Pe la 3pm, pe alt traseu ne-am indreptat spre cabana




Cand am inceput sa coboram a fost un curent foarte mare ca a trebuit sa ne luam geaca cu gluga.

In drum spre cabana prin padure mi-a atras atentia calul

si aceste formatiuni din piatra.
Cam asa s-a terminat a doua zi in inima muntilor Retezat. A fost o experienta minunata, sunt cei mai frumosi munti din cati am vazut pana acum, o deconectare binemeritata de la tumultul vietii cotidiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu