miercuri, 15 iunie 2016

7 zile in Tenerife- part IV

Hello,

Daca ajungi in Tenerife, nu rata vizitarea vulcanului El Teide. Emblema a Insulelor Canare, acest vulcan, cu varful sau de 3718 metri, domina practic intregul centru al Tenerifei, El Pico del Teide, cum este numit, putand fi zarit din orice parte a insulei. Numele sau provine
de la Echeyde sau Echeide, asa cum era el denumit in limba indigenilor Guanche si care inseamna iad.

Pentru a avea acces pe ultimele sute de metri ale vulcanului pana la con, este necesar un permis de acces ce poate fi obtinut gratuit de la Directia Parcului National Teide, siuata in capitala insulei Santa Cruz de Tenerife.
Pe varf se poate ajunge cu un teleferic – Teleferico del Teide, instalatia are 2482 m lungime si urca de la 2356 m la 3555 m, cu o viteza de 8 m/s. Capacitatea este de 35 de persoane si daca te afli printre acestia ajungi in 8 minute. Pornind de dimineata, am avut norocul sa nu prindem coada la ghiseul de bilete. Vremea a fost superba si chiar calda la o asemenea altitudine, dar aerul era putin rarefiat. Am coborat din telefeic si am pornit pe un traseu scurt destinat turistilor admirand peisajul si facand poze.







Am stat sus aproximativ 1h30, apoi am coborat cu telefericul. Deja parcarea era aglomerata si coada la ghiseul de bilete. Ne-am urcat in masina si am pornit spre urmatoarea noastra destinatie, plaja Teresita. Dar fiind fascinati de piesaje, din cand in cand opream pentru poze.





La doar 7 km de centrul orasului Santa Cruz, in localitatea San Andres, am gasit una din cele mai frumoase plaje din Tenerife: Las Teresitas. Intinsa, cu nisip auriu fin si apa calda si cristalina, plaja este inconjurata de palmieri. Plaja Las Teresitas nu este una naturala, ci a fost creata in mod artificial, printr-o operatiune foarte mare, cu nisip adus din desertul Sahara. Se spune ca au fost folositi peste 4 milioane de saci. In larg a fost creat si un dig care protejeaza inotatorii de curentii si de valurile puternice ale Oceanului Atlantic. Dupa ce am servit pranzul, ne-am delectat si noi cateva ore cu o sesiune de plaja.



Uite asa s-a terminat inca o zi pe aceasta insula superba.
Despre ultima destinatie, Masca, "satul pierdut" din Tenerife, in episodul urmator.

Ganduri bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu